Om oss

Jag som ensam driver Luna förlag heter Monica Larsson. Jag är författare, illustratör och föreläsare och trivs med att vara min egen chef och ha all kontroll själv när det gäller mina böcker. 

Jag har alltid varit en kreativ och känslig men samtidigt stark person. När jag var liten tecknade jag enormt mycket. Senare har jag fortsatt dels med att teckna och måla, och dels med musik. Jag började inte skriva på allvar förrän jag var i trettioårsåldern. Sen har min stora dröm varit att bli författare, vilket jag ju också blev. 1986, när jag var sjutton år, fick jag en oväntad, omvälvande och stor andlig ljusupplevelse som kom att förändra mitt liv. Men inte bara åt det positiva hållet som man kanske kan tro. Jag kunde inte hantera det ljuset, den energin och den ökade medvetenheten som det medförde. Det var fantastiskt i två år och jag kunde inte få nog av det ljuset och kärleken jag upplevde utan försökte öppna upp det ännu mer genom meditation osv. Men sen kunde jag inte hantera det längre utan det ledde i stället till lika mycket mörker som det först ledde till ljus. Det blev någon typ av sammanbrott som ledde både till psykisk ohälsa och beroendeproblematik under några år. Samtidigt har jag hela tiden haft en enorm inre styrka och tog mig så småningom ur dessa problem, och tog mig tillbaka till arbetslivet. Jag jobbar som undersköterska också och har alltså FA-skatt. Jag kan nu i stället använda det förändrade medvetandetillstånd och andliga medvetenhet jag fick, och som aldrig har lämnat mig, till att skriva och vara kreativ och ha inlevelse med alla möjliga mer ovanliga livsupplevelser. Jag kan skriva på ett verklighetstroget sätt om saker som jag egentligen inte har någon anknytning till själv, men kan leva mig in i tack vare mitt utvidgade och lite flytande medvetande. Det är en stor tillgång för mig nu.

Jag har varit andligt intresserad sen 1986 i samband med att jag fick upplevelsen. Den livsåskådning jag alltid har hållit fast vid sedan är Martinus kosmologi, grundad av författaren Martinus Thomsen (1890-1981). Den är som en stor grund i mitt liv. Det är viktigt för mig att leva i enlighet med mitt samvete och det är till exempel naturligt för mig att vara vegan av etiska skäl. Jag har inte skrivit någonting om Martinus kosmologi i någon av mina böcker, och inte heller om den upplevelsen jag hade. Däremot kommer jag att göra det i en kommande bok som jag arbetar med nu. Den boken, Ljuset inom, handlar om en tjej som får en liknande upplevelse och som inte förstår det utan lever ett väldigt obalanserat liv. Det är en stor utmaning att kunna beskriva den typen av livserfarenhet på ett sätt som läsarna kan ta till sig. Annars tror kanske många läsare att jag är mer lik huvudpersonerna i min bok Flummarna än jag i verkligheten är. Den har vissa likheter med hur mitt liv såg ut när jag var yngre även om den är långt ifrån självbiografisk, men jag är mycket djupare och mer medveten i verkligheten än någon i den boken. 

Det som gjorde att jag så småningom kom ur dessa problem var kontakten med en mycket djup och andligt medveten man vid namn Stefan Perneborg. Genom samtal med honom under många år, samt en utvidgad förståelse av Martinus kosmologi med hjälp av honom, fick jag till slut en inre karta och kompass som gjorde att jag nu någorlunda i alla fall kan förstå den unika utvecklingsvägen som jag har gått. Huvudpersonen i boken Ljuset inom möter också en fiktiv Stefan och jag hoppas kunna återge våra samtal på ett bra sätt.